Begrafenis regelen bij leven

Begrafenis regelen bij leven

Al voor het overlijden kunt u een aantal zaken regelen voor uw begrafenis of crematie. Wij helpen u graag om uw begrafenis bij leven te regelen.

Zo regelt u een begrafenis bij leven

De voorbespreking

Een uitvaart is een zeer persoonlijke gelegenheid waar iedereen een eigen idee over heeft. De één wil het liefst begraven worden en de ander voelt zich fijner bij het idee gecremeerd te worden. Misschien heeft u al nagedacht over welke muziek u graag gedraaid zou willen hebben of welke kleding u aan wilt tijdens de uitvaart.

Bij Salet Uitvaartverzorging kunt u uw begrafenis bij leven zelf vooraf regelen. In een persoonlijk gesprek bespreken wij uw wensen voor de uitvaart met u en eventueel uw nabestaanden.

In dit gesprek kunnen wij de uitvaart bijna helemaal met u bespreken en alles voor u op papier zetten.

Bij het vooraf bespreken van uw uitvaartwensen worden uw nabestaanden na uw overlijden niet voor moeilijke emotionele keuzes gesteld. Uw wensen heeft u tenslotte tijdens het persoonlijke gesprek al op papier gezet. Tijdens de voorbespreking vertellen wij u ook direct welke kosten uw wensen met zich meebrengen. Het is hierdoor direct duidelijk voor u of uw (eventuele) uitvaartpolissen deze kosten in zijn geheel, of gedeeltelijk dekken. Een ander voordeel van een voorbespreking is dat na uw overlijden alles snel in gang gezet kan worden om uw afscheid precies naar uw wens te laten verlopen.

Neemt u gerust geheel vrijblijvend contact  met ons op voor meer informatie of het maken van een afspraak voor een voorbespreking.

Begrafenis bij leven regelen via een wilsverklaring

Heeft u weleens met uw familie gesproken over uw uitvaart? Misschien heeft u verteld welke muziek u graag zou willen, welke rouwauto u het mooiste vindt en hoe uw afscheidsceremonie er uit zou moeten zien.

Of heeft u nog nooit nagedacht over uw afscheid en weet uw familie helemaal niet wat uw wensen zijn. In beide situaties is het verstandig om een wilsverklaring in te vullen.

Een wilsverklaring is een document waar u allerlei vragen in kunt vullen omtrent de wensen tijdens uw uitvaart.

Nadat u deze vragen heeft ingevuld, bewaart u deze op een veilige plek. Het voordeel van een ingevulde wilsverklaring is dat wanneer u overlijdt uw nabestaanden niet hoeven te verzinnen hoe uw afscheid eruit moet zien, maar gewoon de wensen uit de wilsverklaring kunnen halen. Hiermee bent u er zeker van dat de wensen worden uitgevoerd zoals u het zelf graag gewild zou hebben.

Wij sturen u graag geheel kosteloos een Wilsverklaring formulier toe. Neem daarvoor contact met ons op en geef ons uw naam en adres door. U ontvangt dan onze Wilsverklaring kosteloos op het door u opgegeven adres.

Uitvaartverzekering

Het regelen van een uitvaartverzekering kan een onderdeel zijn van het regelen van uw begrafenis bij leven.