Begrafenis

In Nederland is 37% van de mensen die overleden zijn in 2015 begraven. Als u kiest voor een begrafenis dan zijn er diverse mogelijkheden.

Begrafenis

Algemeen graf
Als u of uw nabestaande een begrafenis wenst, dan kunt u kiezen voor een algemeen graf op de begraafplaats. In een algemeen graf wordt de overledene begraven in een verzamelgraf voor 2 of 3 overledenen. In dit verzamelgraf blijft de overledene een periode van minimaal 10 jaar met een maximum van 15 jaar begraven. Een algemeen graf biedt de nabestaanden geen rechten op verlenging van de huur van het graf. De begraafplaats bepaald de locatie en de overledenen die in het graf begraven worden.

Gedenksteen bij algemeen graf
Doordat er twee of drie mensen in een algemeen graf worden begraven is de ruimte op het graf voor het plaatsen van een grafsteen beperkt. Vaak zie je één, 2 of 3 kleinere stenen op het graf.

Begrafenis

Eigen graf
Indien u kiest voor een eigen graf heeft u het recht om te beslissen welke overledene(n) in het graf worden begraven. U kunt er voor kiezen om een graf te huren voor 1, 2 of 3 overledenen. De huurperiode is tenminste 15 jaar, maar u kunt ook kiezen voor 30 jaar, dit verschilt per begraafplaats. De kosten voor een eigen graf zijn hoger dan die van een algemeen graf.

Gedenksteen bij eigen graf
Op een eigen graf zijn er meerdere mogelijkheden voor het plaatsen van een gedenkteken. Denk hierbij aan steen, glas of RVS.

Wilt u meer informatie over een begrafenis, de rechten bij een algemeen graf of een eigen graf neem dan contact met ons op.