Verzorging en opbaring

Wanneer uw dierbare overlijdt wilt u graag dat hij of zij er netjes en verzorgd uit ziet voor het laatste afscheid. Uw dierbare krijgt de kleding aan die u voor hem/haar uitgekozen heeft (zijn nette kostuum, haar mooiste jurk of juist de kleding waar hij of zij zich zo heerlijk comfortabel in voelde).

Verzorgen en kleden
Na het overlijden zorgen wij ervoor dat uw dierbare netjes verzorgd en gekleed wordt. Naast het verzorgen en kleden is het tevens mogelijk om uw dierbare op te laten maken of het haar te laten verzorgen. Wanneer u dit graag zelf of samen met ons wilt doen, behoort dit tot de mogelijkheden.

Opbaring
Er zijn verschillende mogelijkheden waar uw dierbare de laatste dagen tot de uitvaart kan verblijven:

  • Uw dierbare kan thuis opgebaard worden in de uitvaartkist, op zijn/haar eigen bed of op een speciaal door ons geleverd bed. Op deze manier kunt u in de dagen tot de uitvaart ongestoord rouwen en afscheid nemen van uw dierbare. Daarnaast is uw dierbare de laatste dagen voor de uitvaart in zijn of haar eigen vertrouwde omgeving.
  • Als u de overledene niet thuis op wilt baren, dan bestaat de mogelijkheid om hem/haar over te brengen naar een uitvaartcentrum of direct naar de begraafplaats/het crematorium. Hier kunt u in de dagen voor de uitvaart ook terecht om afscheid te nemen van uw dierbare. U kunt er ook voor kiezen om voor de uitvaart nog enkele ogenblikken alleen of met de naaste familie afscheid te nemen van uw dierbare.