Wat kost een uitvaart?

Wat kost een uitvaart?

Wat een uitvaart kost kan zeer variëren afhankelijk van uw wensen en voorkeuren. Wanneer u een eenvoudige uitvaart wenst zullen de kosten lager zijn, dan wanneer u een uitvaart wenst met alles er op en er aan. Er kan al een eenvoudige, maar nette uitvaart geregeld worden vanaf € 4.000,-.

Wat een uitvaart uiteindelijk kost is onder andere afhankelijk van het gebruik van volgauto’s, advertenties en uitgebreide consumpties. Daarnaast zijn de kosten van een crematie anders dan de kosten van een begrafenis.

Gemiddelde kosten van een uitvaart

Een veelgestelde vraag die wij krijgen bij het regelen van een uitvaart is, wat kost een uitvaart? Een uitvaart bij Salet Uitvaartverzorging kost gemiddeld € 4.000,00 tot € 5.000,00. Op het moment dat wij bij u langskomen om een uitvaart te bespreken, ontvangt u direct een kostenbegroting.

Bij Salet Uitvaartverzorging betaalt u alleen wat u gebruikt. De kosten variëren afhankelijk van uw wensen. De kosten van een begrafenis en crematie verschillen bijvoorbeeld, maar ook de kosten per begraafplaats zijn verschillend.

Wij streven naar transparantie en proberen u dan ook zo goed mogelijk te informeren over de kosten. U weet hierdoor direct als de uitvaartleider bij u thuis is wat de uitvaart kost en komt achteraf niet voor onverwachte extra kosten te staan.

Wat kost een crematie?

Bij een crematie zijn er verschillende kosten, er zijn een aantal vaste kosten en een aantal variabele kosten. Deze vaste kosten zijn absoluut noodzakelijk om iemand te laten cremeren en de variabele kosten zijn afhankelijk van uw persoonlijke voorkeuren.

Vaste kosten crematie

Na het overlijden van uw dierbare moeten er een aantal zaken geregeld worden. Indien u kiest voor een crematie zitten er een aantal vaste kosten verbonden aan een crematie.

Kosten crematorium

Bij een crematie moet er gebruik gemaakt worden van een crematorium. De kosten van het crematorium verschillen en ook het gebruik van bijvoorbeeld de aula en consumpties verschilt per crematorium.

Basistarief regelen uitvaart

Bespreken van de uitvaart bij u thuis, het organiseren van de uitvaart (begrafenis of crematie) inclusief kantoorkosten administratiekosten, het doen van de aangifte van overlijden in de regio Rotterdam inclusief een origineel exemplaar van de akte van overlijden met kopieën. Een condoleanceregister. Een verschottenservice voor de verplicht vooruit te betalen kosten. Een condoleanceregister en de uitvaartleider op de dag van de uitvaart voor het begeleiden van de uitvaart.

Kleden, verzorgen en overbrengen van de overledene

Wat kost een crematie

Op het moment dat uw dierbare overlijdt zal hij of zij (afhankelijk van uw wensen en de plaats van overlijden) naar de locatie gebracht moeten worden waar hij of zij verblijft tot aan de crematie. Van die locatie zal de overledene ook naar het crematorium gebracht moeten worden. Naast het overbrengen wordt de overledene verzorgd en krijgt hij of zij de kleding aan die u als nabestaande uitkiest. Wist u dat u zelf mag helpen met het kleden en verzorgen indien u dit wenst?

Variabele kosten crematie

Opbaarlocatie

Naast de kosten van het crematorium, het kleden, verzorgen en overbrengen en het basistarief zijn er een aantal kosten afhankelijk van uw wensen en voorkeuren. De overledene moet vanaf het moment van overlijden tot aan de dag van de uitvaart ergens verblijven. U kunt er voor kiezen om iemand thuis te laten blijven op een bed of kist koeling. Maar uw dierbare kan ook overgebracht worden naar een andere locatie, bijvoorbeeld naar ons Rouwcentrum Alexander in Rotterdam. Het Lage Land.

Doodskist

De meeste overledenen worden gecremeerd in een kist, er zijn ook mensen die liever voor een uitvaartplank, of baar kiezen. Er zijn heel veel verschillenden kisten waaruit gekozen kan worden. Er zijn nette eenvoudige kisten, maar ook hele exclusieve kisten. De kosten van een crematie worden hoger als u voor een dure exclusieve kist kiest.

Aantal gasten crematie

De kosten van een crematie zijn daarnaast ook afhankelijk van het aantal gasten dat u verwacht. Indien het een kleinschalig afscheid wordt met 20 personen, dan zijn de kosten lager dan wanneer er 100 gasten worden verwacht. Bij een klein aantal personen heeft u minder rouwkaarten, consumpties en tijd in het crematorium nodig dan bij een groot aantal personen.

Wat kost een begrafenis?

Wat kost een begrafenis

Indien u kiest voor een begrafenis voor uw dierbare, dan zitten hier een aantal andere kosten aan verbonden dan bij een crematie. Er zijn ook een aantal kosten die overeenkomen met een crematie, zoals bijvoorbeeld de basiskosten en de kosten voor het overbrengen en verzorgen van de overledene.

Vaste kosten begrafenis

Indien u kiest voor een begrafenis, dan zitten hier een aantal vaste kosten aan verbonden. Voor deze kosten maakt het niet uit of u een kleinschalige begrafenis hebt met slechts een aantal personen of een begrafenis met heel veel belangstellenden.

Kosten begraafplaats

De vaste kosten van een begraafplaats zijn onder andere afhankelijk van de keuze van het soort graf en de begraafplaats. Voor een algemeen graf zijn de kosten over het algemeen lager dan voor een eigen graf.

Kosten algemeen graf

De kosten voor een algemeen graf variëren per begraafplaats. Het is mogelijk om een algemeen graf te gebruiken vanaf € 700,-. Voor deze prijs huur je dan het algemene graf voor 10-15 jaar. Daarna zal het graf geruimd worden.

Kosten eigen graf

De kosten van een eigen graf liggen hoger dan de kosten van een algemeen graf. Bij een eigen graf koop je een plaats af voor 15-30 jaar. In het eigen graf is plaats voor 1, 2 of 3 personen, u beslist zelf wie er in het eigen graf begraven mogen worden. Een eigen graf is een mogelijkheid vanaf € 1.000,-.

Kosten graf in de natuur

Naast een algemeen graf en een eigen graf bestaat er nog de mogelijkheid om voor een natuurbegraafplaats te kiezen. In Rotterdam is het mogelijk om op begraafplaats Hofwijk een natuurbegrafenis te houden op het speciaal hiervoor aangelegde stuk op de begraafplaats. Het is mogelijk om een enkel natuurgraf voor 20 jaar af te kopen voor € 2.500,-.

Met onderstaande tarieven kunt u ongeveer berekenen wat een uitvaart met uw wensen voor u kost. Wilt u een uitvaart regelen bij leven, neem dan vrijblijvend contact met ons op en ontvang direct een kostenbegroting afgestemd op uw wensen.

Basistarief€ 1.625,00
Het overbrengen van de overledene vanaf de locatie van overlijden binnen regio Rotterdam€ 285,00
Het verzorgen en kleden van de overledene€ 185,00
De kist inclusief de bekleding vanaf€ 475,00
Het verzorgen van de opbaring thuis, inclusief controle€ 525,00
Gebruik van een uitvaartcentrum vanaf€ 375,00
Geschat bedrag voor de consumpties en bediening in het uitvaartcentrum 50p€ 190,00
De rouwauto op de dag van de uitvaart vanaf€ 285,00
1 volgauto op de dag van de uitvaart vanaf€ 250,00
Dragers bij een begrafenis of kerkdienst voor 1 uur€ 475,00
50 rouwkaarten met couverts inclusief porti en verzendzakken€ 226,00
Het verzorgen van 100 liturgieën vanaf€ 175,00
Kosten van het ziekenhuis of verzorgingshuis€ 139,00
Kosten kerk voor het houden van de dienst inclusief organist€ p.m.
Crematie / grafkosten inclusief gebruik faciliteiten voor 1 uur vanaf€ 995,00
Geschat bedrag voor de consumpties voor 50p vanaf€ 115,00
Advertentie in de krant€ p.m.
Bloemstukken voor op de kist vanaf€ 75,00
  

Heeft u nog vragen naar aanleiding van bovenstaande kosten? Of wilt u graag een persoonlijke afspraak maken voor een voorbespreking neem dan contact met ons op. Wij komen dan vrijblijvend bij u langs om al uw wensen te bespreken.