Register uitvaartverzorger

Zoals jullie weten hechten wij veel waarde aan kwaliteit. Met trots kunnen wij vanaf nu melden dat ik mijzelf vanaf nu Register uitvaartverzorger mag noemen.

Wat is een register uitvaartverzorger?

De officiƫle beschrijving is als volgt: Nabestaanden en andere betrokkenen bij een levenseinde zijn er graag zeker van dat een uitvaart goed wordt geregeld. Ze hechten hierbij veel waarde aan gekwalificeerd personeel. Om de vakbekwaamheid van uitvaartverzorg(st)ers te borgen is het Register voor gecertificeerde Uitvaartverzorger in het leven geroepen. Het Register is een onderdeel van de Stichting Keurmerk Uitvaartzorg. Om in aanmerking te komen voor de titel Register Uitvaartverzorger (RU) moet de uitvaartverzorg(st)er aan strenge eisen voldoen. Bij de uitvaartorganisatie waar de uitvaartverzorg(st)er werkt wordt onderzoek gedaan naar de kwaliteit en de klanttevredenheid. Zie ook het register.

Wat betekent dit voor onze dienstverlening?

Met het behalen van deze titel verplichten wij onszelf om jaarlijks aan strenge eisen te voldoen. Een voorbeeld van die eisen is het verplicht behalen van studiepunten op het gebied van de uitvaartzorg. Dit zorgt er voor dat wij weten wat er speelt in de branche, in de wet en in de maatschappij. Zo weten wij zeker dat wij de uitvaarten volgens alle wet -en regelgeving voor u verzorgen.

Daarnaast is het een eis om een hoge tevredenheid van opdrachtgevers te krijgen. In 2018 hadden wij een gemiddeld tevredenheid cijfer van 9,6. Wij zijn er enorm trots op dat mensen zo tevreden zijn over onze dienstverlening en alle recensies die wij krijgen zijn hartverwarmend. Want uiteindelijk is dat waarom wij een uitermate hoge kwaliteit willen leveren. Afscheid nemen kun je maar 1 keer doen en wij willen onze opdrachtgevers het afscheid geven wat hun nabestaande verdient.